Over ons
Boomkwekerij L.B. Ruijgrok heeft, sinds de oprichting in 1998, al bijna 15 jaar ervaring in het kweken van laan- en sierbomen.  Al voor die tijd bracht Leen veel tijd door als vakantiehulp op de boomkwekerij van zijn oom en opa. Zo is het vak er van jongs af aan met de paplepel ingegoten, zoals we dat noemen in Laanboomcentrum Opheusden.

De oprichting begon met de overname van 1 hectare laan- en sierbomen. Daarnaast voltooide Leen zijn opleiding tot vakbekwaam boomkweker aan de middelbaar agrarische school. Uitbreiding volgde in de loop der jaren middels meerdere overnames van percelen bomen, maar ook door aanleg van nieuwe boomkwekerijen. Inmiddels is Boomkwekerij L.B. Ruijgrok uitgegroeid tot ruim 8 ha laanbomen en sierbomen.

L.B. Ruijgrok werkt nauw samen met broer  T.W. Ruijgrok, ook een zelfstandig boomkweker. Deze samenwerking kent veel voordelen. Zo worden voorraad van op te planten bomen op elkaar afgestemd en bieden de bedrijven samen een compleet pakket. Door krachten te bundelen ontstaat een service, bijv. om zo snel mogelijk onze planten en bomen te leveren. Door gezamenlijk te investeren in machines kunnen bewerkingen, verladingen en transport zo efficiënt mogelijk worden uitgevoerd. Door deze samenwerking ontstaat er een krachtig bedrijf waar met de juiste machine en vakmanschap een top product gekweekt wordt.

L.B. Ruijgrok is gevestigd in Opheusden. Wilt u meer weten over de verdere geschiedenis van dit Laanboomcentrum van Europa? Kijk op de website www.treecentreopheusden.nl.
Afbeeldingen