Vaktechnieken
Het telen van bomen begint het juiste uitgangsmateriaal, sortering op wortelgestel, groeiselecties, rechtheid en gezondheid. Dit zijn zeer belangrijke aandachtspunten voor een goede start.

De grond waar deze planten op moet komen te staan, heeft al een zomer braak gelege of is met een groenbemester ingezaaid geweest. Ook is er oude stalmest/compost over het land uitgestrooid. Op deze wijze blijven we ook de sporenelementen aanvoeren zodat we later minimaal hoeven bij te sturen met kunstmest. Deze aanpak resulteert in een stevig, uitgehard en duurzaam gekweekte boom.

Daarnaast besteden we veel zorg aan het veredelen van de onderstammen d.m.v.  oculeren, driehoeks-enten en copuleren bij handveredelingen. Na het enten worden de stokken gestoken om een zo recht mogelijke stam te kweken en kan de lengtegroei beginnen.

Zodra de boom ca. 2 meter lang is wordt de boom in de winter teruggesnoeid als aanzet om te gaan vertakken.
Dit is al de start voor een goede kroonopbouw en bevorderd de diktegroei van de laan- en sierbomen. Van dit assortiment worden bomen verhandeld, maar een gedeelte wordt in eigen kwekerij uitgeplant voor de zwaardere teelt van 3x verplante bomen.

De grootste vakkennis in deze teelt betreft de snoei van de boom. Per boomsoort is een verschillende aanpak nodig. Enige jaren ervaring is nodig om een boom op de juiste manier te kunnen snoeien. Overtuig u zelf van onze vakmanschap, u bent welkom op onze boomkwekerijen om onze snoeiwijze te beoordelen.